lauantai 18. helmikuuta 2017

Suomen ratsastajainliitto, Hippos ja SHKL

SRL/Hippos/SHKL

”Suomen Ratsastajainliitto ry on Suomen ratsastusseurojen valtakunnallinen keskusjärjestö, perustettu vuonna 1920.SRL toimii ratsastusseurojen, alueiden ja yhteisöjäsenten aatteellisena järjestönä sekä toiminnallisena yhdyssiteenä ja keskuselimenä. SRL:n tarkoituksena on ratsastuksen edistäminen Suomessa. SRL:n toiminta tähtää siihen, että Suomessa on mahdollisuus harrastaa ratsastusta kuntoliikuntana, kuntoutusmuotona ja kilpaurheiluna.”

SRL:n varsinaisia jäseniä ovat paikalliset rekisteröidyt ratsastusseurat, joita on noin 492 (tilanne vuonna 2015). Jäsenenä näissä ratsastusseuroissa on noin 48 884 henkeä, joista jäseniä oli 45 857 ja Green Gard- jäseniä 3027. SRL hyväksymiä ratsastusseuroja on 492 ja jäsentalleja 366.

"Suomen Hippos ry on valtakunnallinen hevosurheilun ja -kasvatuksen keskusjärjestö, joka perustettiin Suomen Ravirenkaan ja Hevostalouden keskusliiton yhdistyttyä vuonna 1973. Järjestöön kuuluu yhteensä 128 alajärjestöä, joita ovat muun muassa paikalliset hevosjalostusliitot ja muut alan yhdistykset."

Suomen Hippoksen tärkeimmät tehtävät ovat Suomessa kasvatettavien hevosrotujen rekisteröinti ja kantakirjaaminen sekä maan ravikilpailutoiminnan johtaminen ja valvominen.


”Suomen Hevosenomistajien Keskusliitto ry on hevosenomistajien yhteinen etujärjestö, jonka yhteentoista alueelliseen jäsenyhdistykseen kuuluu noin 5700 jäsentä. Keskusliiton tarkoituksena on jäsenten hevosenomistamiseen liittyvien keskeisten etujen valvonta.”



c: Henna Kurhila

Tutustumisretki SRL ja Hippokseen 04.01.2017, Mitjan esittely 06.02.2017

Käynti Suomen Ratsastajainliitossa ja Hippoksella oli mielestäni antoisa kokemus. Työ kuulostaa monipuoliselta ja hevosalan siistiltä sisätyöltä. Itseäni yllätti kuinka paljon SRL sekä Hippoksen työnkuvaan kuuluu. Olin itse käyttänyt aiemmin lähinnä vain heppa-järjestelmää ja olen ollut ratsastusseuran jäsen. Tutustumiskäynnillä selvisi, että työtä ei ole vain raviurheilu Hippoksessa ja jäsenasiat SRL:ssä vaan myös sen ulkopuolella riittää töitä. Mitjan esittely Suomen hevostenomistajien Keskusliitosta oli antoisa. Työhön kuuluu muun muassa niin neuvontatehtävät, keinoemovälityksen pitäminen kuin koulutustilasuudetkin.

 Tulevaisuudessa pystyisin näkemään itseni tällaisessa työnkuvassa. Erityisesti neuvonta- ja tarkastustehtävät ovat mielestäni mielenkiintoisia. Olen lisäksi hyvä organisoimaan asioita, joita pidän tälläisessa työnkuvassa vahvuutenani. Tulen erilaisten ihmisten kanssa hyvin toimeen ja pystyn yhteistyöhön.
 Sain vaikutelman, ettei yksikään työpäivä ole samanlainen ja monipuolisuus on minulle tärkeää.
Ainua miinus SRL:n ja Hippoksen kohdalla on työpaikan sijainti, en tiedä pystyisinkö asumaan noin lähellä pääkaupunkiseutuamme.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti