sunnuntai 19. helmikuuta 2017

Ratsastusfysioterapeutti

"Ratsastusterapia on koulutetun ratsastusterapeutin ja terapiatyöhön koulutetun hevosen yhdessä toteuttamaa kokonaisvaltaista kuntoutusta. Se tukee ja täydentää sosiaalisen, kasvatuksellisen, lääkinnällisen ja psykiatrisen kuntoutuksen tavoitteita. " "Pääsyvaatimuksena on vähintään AMK -tason koulutus opetus-, sosiaali- tai terveydenhuollon alalta, sekä vähintään kahden vuoden työkokemus oman ammattinsa käytännön kuntoutusalalta. Ratsastusterapeutin koulutus kestää noin kolme vuotta"

Ratsastusfysioterapiasta minulla on henkilökohtaista työkokemusta. Olen toiminut avustajan tehtävissä yli puolen vuoden verran. Sain kokoa sen, kuinka ihmiset oikeasti kuntoituivat hevosen kanssa ja nähdä välillä liikuttaviakin asioita. Ihminen, joka ei puhunut ihmisille, saattoi puhua hevoselle. 
En usko löytäväni itseäni tämän ammatin parista tulevaisuudessa. Itse ammattia kohtaan minulla ei ole mitään syitä, että miksen sitä voisi tehdä. Opiskeltavaa silti riittäisi vielä useaksi vuodeksi ja uskon muiden intressien voittavan tässä kohtaa.



C: Vilppu Eloranta

Hyvinvointia hevosesta-video

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti