sunnuntai 19. helmikuuta 2017

Hevosen hyvinvointipalvelut

Hevoskuntoutus ja klinikkahoitaja

"Hevoskuntoutuskeskukset ovat yrityksiä, jotka tarjoavat hevosten kuntoutus- ja hyvinvointipalveluita."

Yrittäjävierailulla kävimme Hämeen Hevoskuntoutuskeskuksella Humppilassa. Paikka oli erittäin mielenkiintoinen, mutten usko sen olevan kuitenkaan minun tulevaisuuden  työpaikkani. Työhön pitää todellakin perehtyä ja sen kannattavuus on Suomessa pientä. Hevoskuntoutuksiin keskittyviä toimipaikkoja on Suomessa vain puolenkymmentä, joten alalle olisi mahdollisuus markkinaraolle.

Helmikuu 2016 ilmestyneessä Hippos lehdessä oli mielenkiintoinen artikkeli agrologi-opiskelijoista, jotka ovat työllistyneet hevosklinikoille töihin. Tämän artikkelin pohjalta hain hevosagrologi-koulutukseen. Tämä kyseinen työ on erittäin mielenkiintoisen kuuloinen ja tulevaisuudessa näen itseni tässä työtehtävässä. Työ kuulostaa monipuoliselta, ja siinä ollaan tiiviissä yhteistyössä hevosten ja omistajien kanssa.

Hevoseton on huoleton- klinikkareissu

c: Sirkku Sivo

Hieroja ja fysioterapeutti yms.

Hevosen hyvinvointiin liittyy lisäksi monia ammatteja, kuten hevoshieroja ja fysioterapeutti. Olen päässyt seuraamaan hevoshierontaa ja shietsu-hierontaa monesti. Minua kyllä kiinnostaa hevosen lihashuolto, mutta uskon ettei minusta silti tule hevoshierojaa. Mielestäni jokaisen hevosen omistajan tulisi hahmoittaa hevosen hyvinvoinnin kokonaisuus, mutta ammatikseen hierovan tulee olla oikeasti kiinnostunut hevosen lihashuollosta.

Fysioterapia on kiinnostanut minua aikaisemmin, mutta tällä hetkellä se ei kuulosta tulevaisuuden ammatiltani. Hevosfysioterapeutuksi valmistuminen vaatii ammattikorkeakoulussa suoritetun fysioterapeutin tutkinnon, joka on täydentänyt opintojaan eläinfyisoterapeutiaopinnoilla SAMK:ssa.


http://www.lehtiluukku.fi/lehti/hippos/02-2016/104561.html
http://www.suomenelainfysioterapeutit.fi/index.php?b=_b9b26f0c1&p=FrontPage&l=



Kengittäjä

"Kengitysseppä on hevosten kavionhoidon ja kengittämisen ammattilainen joka työskentelee ammatinharjoittajana. Kengityssepän on osattava käsitellä kaikenlaisia hevosia erilaisissa kengitystilanteissa. Työ vaatii rauhallisuutta ja määrätietoista otetta sekä hyvää fyysistä kuntoa. Kengityssepät neuvovat muissakin hevosten hoitoon liittyvissä asioissa."

Kengittäjän ammatilla olisi varmasti tulevaisuudessa töitä, mutten usko siihen siltikään työllistyväni pienoisten selkäongelmieni vuoksi. Kengittäjän työ on lisäksi yllättävän rankkaa ja fyysistä työtä. Työ on vahvasti palvelutyötä, jossa täytyy tulla toimeen sekä ihmisten että hevosten kanssa toimeen. 
Haluan kyllä oppia lyömään irtokengän takaisin!

Video kengittäjästä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti